četrtek, 11. julij 2013

Svetovni dan mladih s tradicijo - Rio de Janeiro 2013



Ker se približuje Svetovnih dan mladih v Riu de Janeiru, opozarjamo, da pripravlja Apostolska administratura sv. Janeza Marie Vianneya iz brazilskega Camposa bogat program za mlade, ki jim je blizu katoliška tradicija in tradicionalna oblika svete maše. K programu spada dnevna daritev sv. maše po misalu papeža Janeza XXIII. in kateheze, ki jih bo vodil predstojnik administrature škof Fernando Rifan. Mladim katoličanom iz vsega sveta bo tako ponujena sijajna priložnost spoznati zaklade tradicionalnega mašnega obreda in potrditi vero iz globin katoliške tradicije. Program sovpada z razcvetom, ki ga tradicija doživlja od pontifikata papeža Benedikta XVI. Številne dejavnosti, povezane s katoliško tradicijo, so bile namreč na voljo že na svetovnem dnevu mladih v Madridu.

Notranjost cerkve

Program bo vodila mladinska organizacija Juventutem iz brazilskega mesta Niteroi, ki leži nasproti Ria, obe mesti pa povezuje tudi most.
Glavna točka vseh aktivnosti bo bivša katedrala mesta Rio de Janeiro  Igreja de Nossa Senhora do Monte do Carmo da antiga Sé. Pred izgradnjo moderne katedrale je od 1808 do 1976 ta mogočna cerkev služila kot katedrala nadškofu iz Ria. Poznobaročna cerkev je služila tudi kot dvorna cerkev kraljem Portugalske in kasneje Brazilije. Zgrajena je bila v 18. stoletju, danes pa jo upravlja administratura sv. Janeza Vianneya. Več o programu si lahko preberete tudi na spletni strani Juventutem Niteroi.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...