četrtek, 27. marec 2014

Postno povabilo



Eden izmed blogerjev se je odločil za nekaj dni v postu ponuditi možnost spremljanja (vodenja) k tradicionalnim latinskim mašam v Trstu. Potekale bodo v cerkvi blažene Roženvenske Marije (Beata Vergine del Rosario, Piazza Vecchia) v bližini glavnega mestnega trga, "piazza Unita". Vse naštete svete maše bodo darovane po misalu bl. Janeza XXIII.(1962). Kontakt in več informacij na desni strani.










Slovesna štirideseturna pobožnost (3 dni):
Nedelja, 6. aprila:
11.00 peta sveta maša (»Propio« in »Ordinario« v gregorijanskem petju) – na koncu procesija z Najsvetejšim v okolici cerkve, ob vrnitvi možnost osebnega čaščenja
17.30 sveta maša s petjem
18.30 ura češčenja s pridigo redovnika iz reda barnabitov (v italijanščini). Na koncu blagoslov z Najsvetejšim. Zbor bo med drugim pel »Magnificat« – Gustavo Rossari (1827–1881) in »Miserere« – V. de Arin (1854–1912)

Ponedeljek, 7. aprila:
17.30 sveta maša
18.30 ura čaščenja s pridigo redovnika iz reda barnabitov (v italijanščini). Zbor bo pel »Miserere« – V. de Arin (1854 – 1912)

Torek, 8. aprila:
17.30 sveta maša
18.30 ura čaščenja s pridigo redovnika iz reda barnabitov (v italijanščini). Zbor bo pel »Miserere« – V. de Arin (1854 – 1912)

Praznovanje cvetne nedelje
Sobota, 12. aprila:
17.30 slovesni blagoslov oljčnih vejic, procesija in slovesna sveta maša
Zbor bo pel »Missa IV Toni« – T. L. da Victoria (1548–1611) in »Propio« v gregorijanskem petju

Nedelja,13. aprila:
10.00 sveta maša

2 komentarja:

  1. Deo Gratias!

    Ob Vašem prijaznem povabilu si ne morem kaj, da ne bi napisal dobre novice, majhnega žarka upanja:

    Slovenska katoliška revija Tretji dan je objavila dva članka na temo tridentinskega bogoslužja in tradicionalističnega gibanja v Cerkvi: 'Simon Malmenvall - Katoliška nostalgija: objokovanje ali hrepenenje?' ter 'Thomas M. Kocik: 'Reforma reforme v širšem kontekstu - ponovna vključitev žive tradicije.'

    Predvsem prvi članek zelo izčrpno opisuje gibanje ter hkrati tudi kritično in zaskrbljeno piše o molku v Sloveniji in dejstvu, da bi katoličani pri nas na take tendence odreagirali kot na nekaj tujega. V resnici pa s tem slovenska Cerkev tvega, da bo v tem stoletju na obrobju dogajanja.

    Če sta članka tudi sad vaših prizadevanj, pa vam vsem seveda iskreno čestitam!
    vaš bralec Rok

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Spoštovani gospod Rok,
      tudi nas veseli, da se majhni premiki že dogajajo. Za večje pa je predvsem potrebna molitev in zgled posameznikov, ki z Božjo pomočjo sčasoma prebudijo ogenj vere tudi pri drugih.
      Vse dobro in Bog vas blagoslovi

      Izbriši

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...