ponedeljek, 1. december 2014

Tradicionalna latinska maša v Ljubljani (27.11.2014) - poročilo in zahvala



»Vsa si lepa, o Marija, in izvirnega madeža ni na tebi. Aleluja.«

Te krasne besede je zbor pel pred evangelijem in to v gregorijanskem koralu; pel je tako spremenljive kot nespremenljive dele svete maše. Na veliko veselje organizatorjev je udeležencev bilo veliko in votivna missa cantata ljudi ni pustila ravnodušnih. Ta oblika svete maše je od organizatorjev, duhovnika, strežnikov in pevcev zahtevala več dela in priprav kot navadno, a na koncu lahko rečemo, da se je več kot izplačalo. Poleg tega je bil pri tej maši prvič uporabljen mašni komplet, ki nam je bil podarjen. 

Z mnogimi, ki k tovrstni maši prihajajo, se sedaj že poznamo in celo neznani pristopijo z vprašanjem o tem, kdaj spet pridemo. Žalostno je odgovoriti, da ne vemo. Upamo, da se z božjo pomočjo stvari uredijo tako, da bodo lahko ljudje vedno pogosteje srečevali Kristusa pri tradicionalni sveti maši. Žetev je že sedaj velika. Upamo, da se bodo delavci v Gospodovem vinogradu tega začeli bolj zavedati.

Odločitev za darovanje svetih maš v družinam primernem času se je znova pokazala za zelo dobro, saj so tako k maši lahko prišle družine z majhnimi otroki, starejši in ljudje iz oddaljenih krajev. Ne smemo pozabiti na moške, saj je sveti arški župnik dejal, da mora spreobrnjenje priti po njih. V poplavi rock, pop ali kakšnih drugih prireditvenih maš je tradicionalna latinska sveta maša prava oaza, kjer se možje napajajo za boj. Ni čudno, da jo hudič tako sovraži!

Zahvaljujemo se duhovniku, spovedniku, zborovodju, zboru, župniku, ekipi župnije Dravlje, tedniku Družina, portalu Časnik.si, vsem navzočim in dobrotnikom, ki nam pri delu pomagajo po svojih močeh. Hvala!
Vabilo novim sodelavcem še vedno velja. Kdor bi se želel včlaniti v Juventutem Slovenija ali na kak drugačen način sodelovati pri organizaciji maš in ostalega, naj se nam brez strahu javi.


Vse lepo pozdravljamo v Kristusu Kralju in Brezmadežni Devici Mariji!


Prilagamo še nekaj slik.






Confiteor


Dominus vobiscum

Darovanje
Moj Gospod
in moj Bog!

Obhajilo vernikov

Detajl - obhajilo kleče, kanonski prsti, obhajilni krožniček



6 komentarjev:

  1. Hvala za tako lepo pripravljeno maso, krasno je bilo. Glede termina mase pa takole: nekateri imamo v tem casu sluzbo, tokrat mi jo je uspelo nekako prestaviti na druge dni, vcasih pac ne bo slo.. ampak za tako maso bi naredila VSE. Termin, ki bi meni ustrezal, morda komu ne bi, tako da pustimo to. Se pa strinjam, da je primerno za majhne otroke, ker ze sami lahko obcutijo blizino Boga, obenem pa neko strahospostovanje, spostljivost, ki tudi mora biti. Mi smo bili pred kratkim v Celovcu v Burgerspittalkirche in je bilo malo zalostno, nobenih otrok in nasploh zelo malo ljudi, pa tako cudovita masa in kapela.. Da ne bom predolga, molimo, da bomo tudi mi v Sloveniji nekega dne vsako nedeljo pri taki masi, Vam Juventutem pa se enkrat hvala in veliko poguma in Bozje ter Marijine pomoci pri nadaljnjem delu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala lepa za spodbudne besede.

      Prizadevali si bomo seveda še naprej. Vi pa nam npr. lahko pomagate tako, da širite dober glas o tradicionalni latinski maši in vabite sorodnike, znance (...), da se je udeležijo.

      Molimo drug za drugega. Bog z vami.

      Izbriši
  2. Zahvala g.župniku za dobro opravljeno sv ,opravilo-sv mašo,in vsem ostalim, ki na različe načine priskrbite , za sam potek sv, bogoslužja.Zahvala velja možem,fantom ,ženam ,dekletom,in otrokom,ki se potrudite,da ste prisotni.Opaziti pri tej maši je seveda bilo ,da ste se kot dekleta in žene potrudile in prišle oblečene v krilu.Bogu Hvala za spoznanje! Bodimo vsaj malo podobne Božji Materi Mariji.

    OdgovoriIzbriši
  3. Se da priti kdaj k masi brez vasega fotografa? Ker je prvic nadlezno skljocanje in drugic, nekateri ne maramo, da se nase slike objavljajo na javnih portalih.
    Hvala.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne. Stranske učinke fotografiranja skušamo omejiti in jih še bomo, mogoče tako, da se bo npr. slikalo samo med petjem in ob določenih delih svete maše. Kdor slika ne skače naokoli, načeloma ne slika ljudstva. Slike so pomemben del našega apostolata ali kot rečemo kdaj v hecu, ena slika velja deset člankov. Če vas kaka slika moti nam enostavno pišite in bo odstranjena. Drugič si pa skušajte najti prostor daleč od fotografa.
    Hvala za pripombo. Lep pozdrav v Kristusu Kralju!

    OdgovoriIzbriši
  5. Skoda. Sicer pa tole z odstranitvijo slike, ki mi ne bi bila po godu oz. se prepoznal na njej, ne drzi vode. Ko je slika enkrat na spletu, bo gor vekomaj. In slike svetih mas so najbrz uploadane vse na nek server. V sam blog se dodaja samo tiste, ki pridejo skozi vase sito. Tako si predstavljam.
    Danes zasebnost najbrz nikjer vec ni sveta.

    OdgovoriIzbriši

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...