četrtek, 18. junij 2015

Tradicionalna latinska sveta maša v Ljubljani (16. 6. 2015) - poročilo in zahvala



»Angeli, nadangeli, prestoli in gospostva, knezi in oblasti, nebeške moči, kerubi in serafi, slavite Gospoda na veke.« (iz obhajilnega speva)

Srečati prijatelje in znance ob tako lepi priložnosti je res krasno. Kljub nekaj nevšečnostim se pri organizaciji, hvala Bogu, ni prav nič zataknilo. Lepo ljudsko petje je maši dodalo kanček domačnosti tudi pri tistih, ki so bili tokrat prvič z nami. Mašnik je bil posebno zadovoljen s petjem Salve Regina.

To je bila deveta sveta maša v tem akademskem letu. Cerkev sv. Roka je v poletnih mesecih v dnevni uporabi za župnijske potrebe, zaradi česar je s časovnega vidika organizacija tradicionalnih maš praktično nemogoča. O prihodnjih svetih mašah boste pravočasno obveščeni preko bloga. 

Načrtov za prihodnost je veliko. Trenutno imamo v delu kar nekaj podvigov, ki pa lahko terjajo veliko časa za dokončanje. Med temi je najprej knjiga Corpus Christi. Gotovo bo še pestro. Julija in avgusta bo blog deloval s poletno hitrostjo, z eno objavo na teden. 

Kakor v vseh društvih, kjer imajo glavno vlogo mladi, se tudi pri nas stvari hitro spreminjajo. Nekateri odhajajo ali so že na študiju v tujini, drugi pričakujejo nove otroke, spet drugi imajo veliko obveznosti. Zatorej lepo vabimo vsakega, ki bi nam rad kakorkoli pomagal pri organizaciji svetih maš in ministriranju, sodeloval pri blogu in ostalem, da se nam oglasi.  

Zahvaljujemo se mašniku, spovedniku, pevcem, župniku, ekipi župnije Dravlje, tedniku Družina, portalu Časnik.si, vsem navzočim in dobrotnikom, ki nam pri delu pomagajo vsak po svojih močeh. Hvala!
 
Vse lepo pozdravljamo v Kristusu Kralju!

Prilagamo še nekaj slik.

Pristopne molitve

Darovanje

Slovilo svete maše

Moj Gospod in moj Bog!

Obhajilni spev

Salve Regina

Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...