nedelja, 7. februar 2016

Tradicionalna latinska maša in ustanovitev Stalne skupine vernikov



V sredo, 17. februarja ob 17.30 bo v cerkvi sv. Roka v župniji Ljubljana Dravlje darovana tradicionalna latinska sveta maša (po Rimskem misalu sv. Janeza XXIII.). Kot običajno, jo tudi tokrat organizira katoliško združenje Juventutem Slovenija. Darovana bo na kvatrno sredo v postu. Izvedena bo kot tiha maša z ljudskim petjem. Pred mašo bo možnost spovedi.

Vabilu dodajamo pomembno obvestilo, ki zadeva ustanovitev Stalne skupine vernikov oziroma »Coetus fidelium«.

Mnogi bi si želeli širše in redne dostopnosti tradicionalne latinske svete maše, duhovnega vodstva in zakramentov v tradicionalni obliki. Zaradi te potrebe bosta po sveti maši vsem zbranim prebrana ustanovni akt in statut. S tem bo ustanovljena Stalna skupina vernikov, t. i. »Coetus Fidelium«, kakor jo predvidevata motuproprij Summorum pontificum in navodilo Universae Ecclesiae. Svoje podpise naj oddajo tisti, ki si želijo cerkvenopravne ureditve statusa tradicionalne latinske maše na območju Nadškofije Ljubljana.
Zaradi pomembnosti tega dejanja prosimo, da se vsi, ki vam je stvar pri srcu, udeležite te svete maše. V primeru odsotnosti pišite preko okenca na desni strani bloga.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...