ponedeljek, 29. januar 2018

Vabilo - tradicionalna latinska sveta maša v Ljubljani, 8. 2. 2018





"Hvalite Gospoda, vsi narodi, slavite ga, vsa ljudstva. Zakaj veliko je do nas njegovo usmiljenje in zvestoba Gospodova traja vekomaj." Ps 116, 1. 2 - Obhajilni spev

Na Prešernov dan bomo ob desetih zjutraj darovali tradicionalno latinsko sveto mašo v stari cerkvi svetega Roka v Dravljah. Peta bo votivna sveta maša za širjenje vere, z gregorijanskim koralom.

Pred sveto mašo bo možnost za sveto spoved.
Na voljo bodo misalčki, knjige in koledarji.

4 komentarji:

  1. Zdi se, da tu veliko veste o katolicizmu in bi imel eno vprašanje. Gledal sem članek na Wikipediji o Tridentinskem koncilu, tukaj: https://sl.wikipedia.org/wiki/Tridentinski_koncil Tam je tabela, ki navaja število odlokov in kanonov, ki so bili sprejeti o posameznem predmetu (npt. izvirni greh, opravičenje, pokora, krst itd.) Kakšna je razlika med kanonom in odlokom? Ali je kanon isto kot dogma?

    OdgovoriIzbriši
  2. V primeru tridentinskega koncila (1545 - 1563) odloki ali dekreti pomenijo dokumente, ki jih je koncil uradno sprejel in katerih vsebina posega na različna področja življenja Cerkve, kanoni ali pravila (zakoni) pa so deli odlokov, ki se navadno nanašajo na opredelitve (definicije) nauka vere (doktrine) ali podeljevanje zakramentov. Kanoni na področju nauka vere so za katolike obvezujoči še danes.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala. Še eno vprašanje bi imel. Sedaj berem nek tekst v nemščini, tam stoji "Erzpriester des Mailänder Doms, Angelo Majo" se pravi Angelo Majo(ime), Erzpiester milanske katedrale. Kako bi se ta naslov prevedel v slovenščino. Na Wikipediji Erzpriester prevajajo kot "Archipresbyter" za latinščino in kot "Archpriest" za angleščino.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SSKJ pravi tako:
      nadduhovnik nàdduhóvnik -a m (ȁ-ọ́) rel., nekdaj naslov za duhovnika, ki je nadrejen duhovnikom določenega področja: zadnji salzburški nadduhovnik v Panoniji

      Lep pozdrav v Gospodu!

      Izbriši

AdDominum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...